Relatiegeschenken en promotie textiel groothandel

Hoe werkt een powerbank?

We zien ze steeds meer, noodopladers en power banks die je uit de brand helpen als je telefoon leeg dreigt te raken. Onze mobiele telefoons worden namelijk niet alleen steeds belangrijker, ze worden ook steeds beter. De batterijcapaciteit laat echter toch vaak nog te wensen over, hoe nieuw je smartphone of tablet ook is, een (bijna) lege batterij is vaak nog aan de orde van de dag.

Capaciteit
Steeds vaker zie je de power bank opladers opduiken. Dat is leuk en superhandig, maar in de praktijk merk je vaak dat je batterij nog niet eens voor de helft wordt opgeladen door je externe batterij. Hoe zit dat dan? Wat houdt de uitdrukking mAh in? Met de ‘gewone’ gebruiker wordt weinig rekening gehouden, want kan mijn telefoon met die bepaalde noodlader nu wel, of niet worden opgeladen?

Wat is mAh?
Dat is een technisch verhaal. mAh staat voor milliAmpère maal het aantal uur (hours) dat de batterij stroom kan geven. Het is makkelijker te vergelijken door te kijken hoeveel mAh een power bank biedt en de mAh van je batterij van je telefoon naast elkaar te leggen.

De capaciteit van uw powerbank wordt altijd aangegeven met het begrip: mAh. Zo heeft de ene noodlader 2200 mAh, maar kan een ander zomaar 3500 mAh bieden. Hoeveel mAh heb ik nu nodig om bijvoorbeeld mijn iPhone of Samsung Galaxy S4 op te laden? Hier een kort overzicht ter indicatie:

Smartphones batterij capaciteit:
iPhone 4S1430 mAh
iPhone 51440 mAh
Samsung galaxy Note 23100 mAh
Samsung galaxy S32100 mAh
Samsung galaxy S42600 mAh
HTC one2300 mAh

Tablet batterij capaciteit:
iPad 311.666 mAh
Samsung galaxy tab 34.000 mAh
Samsung galaxy tab 3 10.1”6.800 mAh

Naast bovenstaand rijtje zijn er uiteraard nog veel meer smartphones en tablets die kunnen worden opgeladen met de back-up batterij, maar dit geeft een indicatie van de capaciteit die je nodig hebt om je apparaat op te laden, wil je weten hoeveel mAh jouw batterij is? Zoek dan naar de specificaties van je toestel, google is hiervoor je beste vriend. Wil je echt een goede noodbatterij voor je tablet of iPad, dan is er zelfs een met 12.000 mAh.

Input/output
Bij elke noodoplader wordt de output vermeld, die kan verschillen van 5v/800mA tot een input van 2mA. Elke telefoon kan opgeladen worden met een andere capaciteit. Heel simpel uitgelegd, hoe hoger de output van je noodlader, hoe sneller je batterij weer vol is of opgeladen. Heb je een telefoon met een maximale input van 1mA en je sluit een oplader aan van 2mA, dan laadt hij gewoon op. Heb je een telefoon met een input van 2mA en je noodoplader heeft een output van 1mA dan zal het opladen langer duren.

Jouw power banks bedrukken?

De power banks uit ons assortiment zijn bijna allemaal te bedrukken met een logo of reclame. In deze tijd waarin onze mobiele apparaten steeds belangrijker worden wordt de waarde van dit geschenkje alsmaar hoger. Een lege batterij zit immers niemand op te wachten, als men dan een mooie power bank heeft met uw logo daarop zal de positieve associatie met uw bedrijf alleen maar sterker worden.

Hoe werkt een powerbank?
ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd
Main Sales groothandel relatiegeschenken en promotie textiel © 02/22. Alle rechten voorbehouden.
Lees voor gebruik graag de disclaimer, leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.
Calabi
1
0